,

«Nobel-bankett» – 7.mai

En smak av Nobel – en kveld med historier, anekdoter og storhet. Rettene i menyen er gjenskapt fra bankettene på Grand Hotel. Vinene er paret med kjærlighet. 

Kveldens æresgjest og konferansier: Jørgen Watne Frydnes, leder av Den norske Nobelkomité, vil lose oss gjennom kvelden med historier fra kulissene i Nobel-instituttet, personlige anekdoter og refleksjoner rundt noen av fredsprisens mest omdiskuterte vinnere.

Meny Nobel-bankett – 7. mai 2025, klokka 1900

Barack Obama 2009

Gravet reinsdyrfilet og varmrøykt gårdsand med urtekrem, jordskokkchips og sommertrøfler

***

Abiy Ahmed 2019

Piggvar med fermenterte asparges, beurre blanc, ørretrogn og fritert fiskeskinn

***

Aquavitsorbet

En forfriskende gjenganger i fredsprishistorien

***

Henry Kissinger 1973

Kalvefilet med charlemagnesaus, ristet aromasopp og bakte beter

***

Yasser Arafat, Shimon Peres, Yitzhak Rabin 1994

Ostetartelett med rødkittost

***

Aung San Suu Kyi 1991

Multe-, honning- og eplemousse på bringebærcoulis i vannbakkelsnett

Billetter kan kjøpes her.